
Diflos 30, kapsułki, 30 szt.
Niedostępne
Opis produktu
Diflos 30 to suplement diety, który w swoim składzie zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).
Kiedy stosować produkt?
Diflos 30 jest przeznaczony dla niemowląt, dzieci i dorosłych
Diflos 30 w postępowaniu dietetycznym wspomaga organizm:
- w czasie i po antybiotykoterapii,
- w biegunkach o różnej etiologii,
- w stanach obniżonej odporności organizmu.
Dawkowanie
Należy stosować pod nadzorem lekarza..
W czasie doustnego przyjmowania antybiotyków, jak również po antybiotykoterapii
5 x 109 LGG 1 raz na dobę w trakcie antybiotykoterapii i 4 tygodnie po - 2 kapsułki
W biegunkach o różnej etiologii
6 x109 LGG 2 razy na dobę przez 5 dni - 2 kapsułki 2 razy na dobę.
W stanach obniżonej odporności organizmu
1 x 109 LGG 1 raz na dobę przez 3 miesiące - 1 kapsułka.
Prawidłowe funkcjonowanie naturalnej mikroflory jelitowej
3 x 109 LGG 2 razy na dobę przez 2 miesiące - 1 kapsułka 2 razy na dobę.
Sposób użycia:
- Niemowlęta i małe dzieci (od 1 do 3 r.ż.): kapsułkę należy otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w zimnym lub ciepłym płynie (np. woda, mleko, sok owocowy) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
- Dzieci powyżej 3 r.ż. i dorośli: kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (jak wyżej). Kapsułkę można również otworzyć, a jej zawartość o przygotowaniu.
Przeciwwskazania. Kto nie powinien przyjmować produktu?
Produkt zawiera żywe kultury bakterii, które są wrażliwe na ciepło. Dlatego nie należy narażać ich na działanie źródeł ciepła, promieni słonecznych oraz na gwałtowne zmiany temperatur. Przechowywać należy w suchym miejscu, w temperaturze nie przekraczającej 25°C.
Diflos 30:
- przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza,
- nie jest odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia,
- nie zawiera białek mleka, laktozy, glutenu i może być podawany osobom, które nie tolerują tych składników,
- nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego,
- nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik produktu.
Co zawiera produkt?
Uwaga! Zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) 2022/63 z dnia 14 stycznia 2022 r. w odniesieniu do zakazu dodatku do żywności ditlenku tytanu (E 171) żywność wyprodukowana zgodnie z przepisami obowiązującymi przed dniem 7 lutego 2022 r. może być nadal wprowadzana do obrotu do dnia 7 sierpnia 2022 r., a po tej dacie może pozostać na rynku do końca terminu przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. W związku z powyższym na stronie DOZ.pl w sprzedaży mogą występować produkty spożywcze, w tym suplementy diety, zawierające dwutlenek tytanu.
maltodekstryna, mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillusrhamnosus GG (ATCC 53103), żelatyna, substancja przeciwzbrylająca (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), barwnik (dwutlenek tytanu – obecny tylko w otoczce kapsułki).
1 kapsułka zawiera 0,6 miliarda mikroenkapsulowanych żywych kultur bakterii Lactobacillusrhamnosus GG
0,6 miliarda mikroenkapsulowanych Lactobacillusrhamnosus GG = 3 miliardy liofilizowanych Lactobacillusrhamnosus GG
Wartość odżywcza: | 100 g | 1 kapsułka
| 2 kapsułki
|
Wartość energetyczna | 1612kJ/ 385 kcal | 6 kJ/ 1 kcal | 12 kJ/ 2 kcal |
Białko | 21 g | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 72 g | 0 g | 0 g |
Tłuszcze | 1 g | 0 g | 0 g |
LGG | 1,65 x 1011 cfu | 0,6 x 109 cfu | 1,2x 109 cfu |
Producent - podmiot odpowiedzialny
SMART PHARMAPełna nazwa produktu |
Diflos 30, kapsułki, 30 szt. |
||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Dostępne krótkie daty |
Nie |
||||||||||||||||||||||||
Produkt tygodnia |
Nie |
||||||||||||||||||||||||
Skrócony opis produktu |
Opis produktuDiflos 30 to suplement diety, który w swoim składzie zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103). Kiedy stosować produkt?Diflos 30 jest przeznaczony dla niemowląt, dzieci i dorosłych
DawkowanieNależy stosować pod nadzorem lekarza..
Przeciwwskazania. Kto nie powinien przyjmować produktu?Produkt zawiera żywe kultury bakterii, które są wrażliwe na ciepło. Dlatego nie należy narażać ich na działanie źródeł ciepła, promieni słonecznych oraz na gwałtowne zmiany temperatur. Przechowywać należy w suchym miejscu, w temperaturze nie przekraczającej 25°C.
Co zawiera produkt?Uwaga! Zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) 2022/63 z dnia 14 stycznia 2022 r. w odniesieniu do zakazu dodatku do żywności ditlenku tytanu (E 171) żywność wyprodukowana zgodnie z przepisami obowiązującymi przed dniem 7 lutego 2022 r. może być nadal wprowadzana do obrotu do dnia 7 sierpnia 2022 r., a po tej dacie może pozostać na rynku do końca terminu przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. W związku z powyższym na stronie DOZ.pl w sprzedaży mogą występować produkty spożywcze, w tym suplementy diety, zawierające dwutlenek tytanu. maltodekstryna, mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillusrhamnosus GG (ATCC 53103), żelatyna, substancja przeciwzbrylająca (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), barwnik (dwutlenek tytanu – obecny tylko w otoczce kapsułki). 1 kapsułka zawiera 0,6 miliarda mikroenkapsulowanych żywych kultur bakterii Lactobacillusrhamnosus GG
Producent - podmiot odpowiedzialnySMART PHARMA |
||||||||||||||||||||||||
Postać produktu |
kapsułki |
||||||||||||||||||||||||
Nazwa producenta |
SMART PHARMA |
||||||||||||||||||||||||
Marka |
diflos |
||||||||||||||||||||||||
ingredients |
Uwaga! Zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (UE) 2022/63 z dnia 14 stycznia 2022 r. w odniesieniu do zakazu dodatku do żywności ditlenku tytanu (E 171) żywność wyprodukowana zgodnie z przepisami obowiązującymi przed dniem 7 lutego 2022 r. może być nadal wprowadzana do obrotu do dnia 7 sierpnia 2022 r., a po tej dacie może pozostać na rynku do końca terminu przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. W związku z powyższym na stronie DOZ.pl w sprzedaży mogą występować produkty spożywcze, w tym suplementy diety, zawierające dwutlenek tytanu. maltodekstryna, mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillusrhamnosus GG (ATCC 53103), żelatyna, substancja przeciwzbrylająca (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), barwnik (dwutlenek tytanu – obecny tylko w otoczce kapsułki). 1 kapsułka zawiera 0,6 miliarda mikroenkapsulowanych żywych kultur bakterii Lactobacillusrhamnosus GG
|